Psihoterapia individuala

caring-for-your-products

Ce este psihoterapia integrativa?

Psihoterapia integrativa este o terapie holistica, in care fiecare fiinta este unica si e inzestrata cu capacitatea de autovindecare. Se bazeaza pe diferite teorii si concepte din psihoterapia clasica si pe cele mai recente studii si cercetari.

Aceasta imbratiseaza o atitudine particulara in ceea ce priveste practica psihoterapiei, utilizand o abordare unica a metodelor si tehnicilor in vindecarea persoanelor. Ea da un raspuns adecvat si eficient la necesitatile spirituale, emotionale, psihologice ale persoanei. Scopul este acela de a facilita integrarea astfel incat calitatile persoanei sa fie maximizate.

Psihoterapia integrativa reprezinta un potential de dezvoltare si schimbare pentru oricine. Acest potential de a se schimba depinde de predispozitia genetica, de ceea ce a invatat persoana , de contextul social, cultural, spiritual, politic, istoric, in care s-a nascut.

In acest cadru se insusesc modalitati de supravietuire, de a face fata vietii si de a evolua.

Astfel primul pas in psihoterapia integrativa este identificarea planului de interventie care se potriveste cel mai bine pe nevoile si obiectivele clientilor, si selectia strategiilor care sunt acceptabile si dovedesc eficacitate pentru dificultatea clientului. Pentru unii clienti obiectivul central este schimbarea , in timp ce pentru altii (majoritatea) printre obiectivele terapeutice se numara o mai buna relationare, o mai buna intelegere la nivel individual, de cuplu si familie.

Cui se adreseaza? Cum decurge procesul? Ce obtinem?

Psihoterapia se adreseaza persoanelor cu probleme emotionale, somatice, de relationare.

Include tehnici proprii in cazul unor crize de viata, generate de diverse cauze, ajutand persoana sa faca schimbarile pe care nu a reusit sa le faca singur.

Terapia este adaptata la particularitatile fiecarei persoane, utilizand tehnici specifice terapiei cognitiv- comportamentale, psihanaliza, tehnici de relaxare, tehnici Gestalt, somatoterapie, gandire pozitiva, tehnici de vizualizare, asertivitate.

Modul de lucru este flexibil, avand in vedere unicitatea si complexitatea fiecaruia.

Intram in rezonanta cu fiecare persoana, il intalnim pe acesta in terenul sau, tinem seama de realitatile sale, il intelegem, si abia apoi il ghidam spre o zona mai sanatoasa.

Descoperim toate resursele, comportamentele si credintele acestuia, si le utilizam in scop terapeutic., iar unele din simptome devenind chiar mijloace de rezolvare a problemelor.

Oferim posibilitatea fiecaruia sa aiba un autocontrol asupra starii lui de sanatate, de a se simti bine cu el insusi, il invatam da deprinda instrumente prin care sa-si poata mentine si imbunatati starea obtinuta.

Psihoterapia incepe prin crearea unui spatiu securizant si stabilirea unor obiective de care persoana are nevoie pentru a-si rezolva problema. Urmeaza apoi elaborarea unui plan terapeutic si verificarea obiectivelor propuse. Dupa atingerea lor, urmeaza cateva intalniri care au scop fixarea noilor comportamente, abilitatea de a face fata recaderilor si mentinerea rezultatelor obtinute in terapie.

La finalizarea terapiei avem ca rezultat imbunatatirea vietii prin: optimizarea vietii familiale,

abilitati proprii de rezolvare a conflictelor, noi abilitati de comunicare in plan social, si in plan personal , descoperirea unor noi perspective asupra vietii.

In final, se obtine echilibru emotional, liniste spirituala, viata se schimba, apar bucurii, putem merge in continuare pe drumul ales, si ne este din ce in ce mai bine.