Cand cumperi flori intr-o zi cu ploaie

woman-rain

Acum cateva zile am plecat mai devreme spre serviciu, cu gand sa trec prin piata , sa-mi completez portia de fructe. Ploua cu galeata, si piata era pustie.Totusi, vad intr-un colt, la o taraba, cateva buchete de flori si langa ele, o batrana, ce se adapostea de ploaie si vant. Nu stiu ce m-a facut sa ma apropii si fara sa stiu ce fac, i-am intins 5 lei, ( de obicei nu ofer bani oamenilor de pe strada, pentru ca sunt convinsa ca nu se bucura acestia de ei). Florareasa ingandurata, a stat putin, m-a privit mirata, si mi-a spus ca ea nu e cersetoare, ea munceste, accentuind cu toata fiinta ei acest cuvant. Am insistat, spunandu-i ca poate, primeste de pomana, si isi poate lua un pachet de biscuiti. M-a mustrat din privire, si-a strans mai bine hainele de pe ea, si mi-a spus hotarata, ca imi ia banii dar sa-i cumpar florile.

Si am plecat spre servici, cu un brat de flori, caci mi le-a dat pe toate pe care le avea, pe o ploaie de zile mari, stiind in adancul sufletului, ca mai exista o speranta, ca nu suntem un popor numai de lenesi, de hoti, de corupti, de lipsiti de caracter.

Si am zambit, gandindu-ma ca, poate eram penibila, cu atatea flori, intr-o zi mohorata, si incantata de talcul ascuns al momentului…